Hl.strana - Maturitní otázky - Referáty (Moje referáty) - Plesy (Tipy,Firmy) - Vysoké školy - Kurzy - !SHOP!

Co je UFO?

Info - Tisknout - Poslat(@) - Uložit->Moje referáty - Přidat referát

Kdo bude vítěz letos?  NOMINUJTE - stránky v kategoriích:
Nejlepší: Tablo - Školní časopis na webu - Školní webové stránky - Třídní stránky - Profesorské stránky

Co je UFO?

Když se dnes někoho zeptáte jestli ví co znamená pojem UFO, na 90 procent vám odpoví, že jsou to zelení nebo šediví mužíčci co navštěvují naší Zemi v létajících talířích. Toto všeobecné přesvědčení, je způsobeno médii! Dnešní televize nám nabízí nesčetné množství podob vesmírných návštěnvníků. Stačí si jen vybrat čemu budete věřit.
Jaký je tedy skutečný význam zkratky UFO? Je to spojení slov Unidentificated Flying Object, což v překladu znamená: Neidentifikovatelný Létající Objekt. Nejde zde tedy o žádné mužíčky z kosmu, ný-brž o veškeré objekty či jevy, které jsou pozorovány a nelze je v danou chvili rozumným způsobem vysvětlit. UFem může být třeba pro nezkušeného pozorovatele i blikající hvězda, jejíž blikání je způsobenou zemskou atmosférou. Toto si spousta lidí neuvědomuje, proto také mnozí považují vědu, zabívající se zkoumáním fenoménu UFO, za směšnou a tím způsobují nezájem veřejnosti o tuto oblast poznání.
Ufologie je věda, zabívající se vším co má spojitost s fenoménem UFO. Na základě tohoto oboru vznikly i takové organizace, jako je například celosvětová síť hledačů života ve vesmíru s názvem SETI. Lidé, kteří do této sítě patří, dělají tu nejlepší práci na světě! Snaží se totiž odhalit tajemství, které provází lidstvo již od jeho počátků! Toto tajemství je jedno z největších, nejzáhadnějších ale bohužel také jedno z nejutajovanějších!
Mnozí z přívrženců UFO věří, že vlády největších svěových mocností, jako je například USA, Rusko, ale i Kanada, Německo, Austrálie a Jižní Amerika , před námi tají mnohem víc, než si myslíme! Nejsou to jen doměnky, nýbrž často velmi dobře podložená fakta, která nechtějí vlády uznat za skutečná. Nejhlavnější roli zde má vláda USA, která vlastní největší množství tajných základen a laboratoří po celém světě. Nejvíce jich je na samotném území Spojených státu, ale nacházejí se i v Evropě, Rusku, Africe, Austrálii, Jižná Americe, dokonce i na dně Tichého oceánu! Tyto základny a laboratoře pravděpodobně obsahují odpovědi na mnohé otázky lidstva, především však odpověď na otázku zdali jsme ve vesmíru sami. Kdyby tyto základny neobsahovaly ve svém nitru žádné takové odpovědi, proč by tedy byly tak přísně tajné a střežené? Vždyť i vojenská základna s názvem Area 51 v oblasti zvané Groom Lake v USA, je dnes již známá po celém světě, ale i přesto jí americká vláda stále zatajuje! Jen při překročení cedule s nápisem: "Vstup přísně zakázán" vám hrozí, že budete zastřeleni! Proč to dělají? Nejspíš proto, že tam mají něco, co nectějí aby veřejnost viděla.
Dokonce během druhé světové války se podle dochovaných Top secret SS dokumentů Německo snažilo sestrojit létající talíř, a prý se jim to dokonce podařilo! V oněch dokumentech se uvádi, že se tyto stroje jmenovaly Vril 1 a 2, využívaly antigravitační pohon a létaly rychlostí od 7 do 20 a více tisíc kilometrů v hodině! Druhů talířů však existovalo víc. Postavili dokonce jeden, který měl průměr 139 metru, létal rychlostí až 7000 km v hodíně a sloužil pro přepravu nacistických tanků a speciálních jednotek. Dokonce v něm byl umístěn i jeden menší talíř typu Vril. Dochovaly se nejen dokumenty, ale i detailní konstrukční nákresy a fotografie! Tyto dokumenty jsou dostupné i na internetových stránkách, samozřejmě že jen v částečné podobě, nelze bohužel získat ty nejtajnější informace.
Na konstrukci techto talířů, tedy především na jejich pohonu se podílel i Nikola Tesla, který dokonce sestrojil antigravitační pohon. Mnoho vědců se těchto tajných operací účastnilo a mnoho jich také zemřelo, z důvodu bezpečnosti a utajení projektu. Tyto talíře se zapsaly do historie také pod názvem Foo Fighters, pozorované v dvacátém století bojovými letci. A kde je těm záhadným strojům konec dnes? Většina jich byla zničena již behem druhé světové války, nebo těsně po ní a některé budou nejspíš právě ty, které se nacházejí na tajných základnách a máte příležitost je vidět po celém světě, stačí být jen ve správnou chvíli na správném místě se vztyčenou hlavou k nebi.
Zde se naskytá otázka zdali je UFO fenoménem způsobeným lidmi, nebo někým jiným. Nejpravděpodobnější je teorie, že jakási cizí civilizace k nám před mnoha lety zavítala a předala nám část svých vědomostí. Jenže jak už tomu v životě bývá, nic není zadarmo, proto byla uzavřena dohoda mezi mimozemšťany a nejvyspělejším státem Země, tedy USA. Dohoda zní takto: lidem bude umožněno nahlédnout do mimozemských technologií, které vysoce přesahují ty lidské a my jim na oplátku umožníme nahlédnout do nás samotných. Lze zde také předpokládat, že jsou tito mimozemšťané našimi stvořiteli, kteří nás čas od času přiletí zkontrolovat jestli jsme se ještě navzájem nevyhubili.
Občas nám třeba pohrozí, jako to bylo v Sodomě a Gomoře, kdy na tato hříšná města seslal Bůh oheň a síru. V Bibli, kde Lotto, který byl jako jediný se svou rodinou ušetřen, popisuje celou scénu stejně, jako kdyby někdo na město seslal jadernou střelu.
Někdy nám třeba zase s něčím pomohou. Jako třeba záhadné objekty ve tvaru disku, pozorované kolem našeho Slunce. Na světě jsou celkem běžné laboratoře, kde je měřena Sluneční aktivita. Jak vizualně, tak i pomocí detektorů protonových částic a podobně. Tyto laboratoře však zaznamenaly v měsíci listopadu roku 2000 velký šok! Na Slunci lavinovitě docházelo k naprosto nebývalým obřím protuberancím. Několik týdnů jsme byli bombardováni obrovskými dávkami rentgenového záření včetně masivního vodopádu protonových částic. Výsledkem byl prudký nárůst polárních září, které mohla sledovat nejen celá severní Evropa. K poslednímu vyhrocení situace došlo ve dnech 24., 25. a 26. listopadu 2000. Podle objektivních zpráv v těchto dnech došlo celkem k devíti super-protuberancím. Které však o několik set procent přesahují normální stav v rámci jedenáctiletého cyklu sluneční aktivity! Některé přístroje nebyly prý doslova schopny ani změřit příslušnou potenci vyvržených částic jelikož to prostě přesahovalo kalibraci přístroje! Situace se zdramatizovala také tím, že NASA zrušila přímý přenos záběrů Slunce (hádejme asi proč ?) a tak fotografie byly k dispozici s několika hodinovým zpožděním s největší pravděpodobností v důsledku cenzury snímků s podezřelou aktivitou. Tyto snímky zřejmě vyřazuje z normálního oběhu! Objektivně vše nasvědčuje tomu, že cizí inteligence velmi umně manipuluje s našim Sluncem. Zkoumáme-li pak detailně jednotlivé případy samostatně vychází najevo, že se spíše snaží naše Slunce zklidnit a zharmonizovat jeho činnost než jej destruktivně atakovat. Při této enormní sluneční aktivitě byly kolem Slunce pozorovány právě ony záhadné předměty. Nejčastěji v okolí výronů sluneční plazmy. Avšak to není zdaleka vše! Občas se kromě techto objektů objevily v jejich blízkosti menší topredovité útvary, které směřovaly přímo do středu výronu plazmy. Po jejich dopadu se záhadně začalo Slunce zklidňovat. Tento úkaz je jen dalším důvodem proč si myslet že se nám snaži pomoci.
Mnoho lidí protestuje proti zatajování těchto informací, bohužel si však neuvědomují, kolik zmatku a strachu by vyvolalo, kdyby jednoho dne americký prezident prohlásil, že jsme v kontaktu s cizími civilizacemi! A co teprv kdyby nám oznámil, že nepřišli v míru, jak mnozí očekávali? Nedokáži si ani představit co by to vyvolalo za chaos!
Jsme ve vesmíru sami? To je jedna z nejstarších otázek lidstva. Záleží jen na nás, zdali bude zodpovězena! Stačí jen věřít!
S tématikou ufo je spojeno také mnoho děl mnoha slavných světových spisovatelů. Ve většině z nich se jedná o vědeckou, či odbornou literaturu, ale najdou se zde i příběhy, ba dokonce romány psané očitými svědky nadpřirozených a abnormálních jevů, samotnými unesenými a někdy bohužel i lidmi posedlímy touto tématikou, kteří píší díla znevažující vědeckou podstatu ufo.
Snad nejznámější knihou je příběh Whesleyho Striebera - Společenství, ve kterém autor popisuje své zážitky. Píše zde o tom, jak byl se svou rodinou na obvyklé dovolené ve svém srubu nedaleko New Yorku a byl odsud jedé noci unesen mimozemšťany, kteří ho jakýmsi záhadným způsobem přemístili do jejich vesmíré lodě, kde se ocitl v nepříliš čisté a už vůbec ne vonící místnost. Uprostřed místnosti byla lavice, na níž ležel jakýsi oblek, připomínající latexovou kombinézu Po chvíli se před ním objevila postava, která na něho působila neuvěřitelně uklidňujícím a uvolňujícím dojmem. Zmocil se ho pocit, že se jedná o bytost ženského pohlaví. Nedokázal si však vysvětlit jak na to přišel, zkrátka se mu tato myšlenka objevila v mysli, stejně jako mnoho dalších. Najednou mu začal v hlavě znít podivný, velice hluboký mužský hlas. Patřil zřejmě oné bytosti stojící přímo před ním. Myslel si to i přes to, že ta bytost vůbec nehýbala ústy, vlastně ani žádná pořádná ústa neměla, byl to jen takový zakrnělý otvor. Navíc měla podivné veliké černé oči tvaru mandle, nadměrně velikou hlavu, dlouhé ruce, hubené nohy a kůži jakoby průhlednou a vlhkou. Měl obrovský strach, který mu nepovoloval ani se pohnout. Byl jakoby paralizovaný. Ta bytost mu stále říkala ať se jí nebojí, že mu neublíží. Navíc autor tvrdí, že se ho dokonce pokoušela svést. To však není tak nesmyslné jak se na první pohled zdá. Mohlo zde jít o snahu mimozemšťanů donutit člověka k pohlavnímu aktu, za cílem získaní pohlavních tekutin. Nebyl by to první případ, kdy někdo tvrdí takovéto svádění. Jsou i tací, kteří tvrdí, že byli nuceni milovat se s mimozamšťany, kteří na sebe vzali podobu krásné pozemšťanky.
Whesley Strieber dále píše, jak se druhý den probudil a pamatoval si již jen to, že večer usínal a najednou ho cosi vylekalo, uviděl podivné stíny a kroky v přízemí, poté uviděl ve dveřích malou postavu, která přistoupila k jeho postely a on byl naprosto vyděšený, ale dál už si nic víc nepamatoval. Postupem času na to myslel čím dál víc, a tak byl donucen dojít k muži jménem Bud Hopkins, jež se již řadu let zabývá sbíráním informací od obětí únosů. Tento muž mu velice pomohl. Pomohl mu odhalit své zážitky pomocí hypnózy a zjistit co se doopravdy stalo.
Přišel na spoustu věcí, se kterými nedokázal žít. Hrozilo, že ho žena opustí. Ale díky vytrvalosti a trpělivosti se naučil své myšlenky ovládat a dokázal se vrátit zpět do normálního života.
Toto je však poze jeden ze stovek příběhů. V každém z nich je obsaženo poselství lidstvu. Poselství o naší budoucnosti a o tom, co nás čeká. A podle toho, co lidé ve svých příbězích popisují, nás nečeká nic pěkného, pokud s tím rychle něco neuděláme! Přicházejí mezi nás, aby nám sdělili že se s naší zemí něco děje, že má lidstvo potíže. Ale jak my jim na to odpovídáme? Odpovídáme jim zesměšňováním, pohrdáním a naprostým nezájmem. Je tedy divné, že je to ještě nepřestalo bavit a dál nám své poslání vytrvale sdělují, dokud je nevyslyšíme. Ale pokud se dá naše příští generace cestou násilí, nic nedělání, neustálého lenivění, nezájmu o své okolí a pohrdání světem, nezbyde už nikdo, kdo by dokázal změnit a zachránit náš křehký svět. Dokud si lidé neuvědomí, v jakém stavu je naše Země, bude etapa lidstva brzy ukončena! Možná ani nemá smysl zachraňovat náš svět. Když se podíváme jak lidé nakládají s dary země, jak se každý snaží využít vše ve svůj prospěch, ulít si ze všeho něco pro sebe, bezohledně ničí, bezdůvodně vraždí, navzájem se nesnáší. Zaslouží si takový svět vůbec jakoukoliv pomoc? Podle mého názoru, se lidé poučí a pokusí o nápravu až tehdy, když už se něco stane. Nebe se zatemní, Země se začne drasticky měnit a zvířata začnou vymírat. Pak si teprv člověk uvědomí, co celých těch 15 000 let způsoboval a jak se mu to teď vrací. Ale až vymřou poslední zvířata a rostliny, příjde na řadu člověk.

PŘIDEJTE SVŮJ REFERÁT